Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ezreal - dlaczego taki słaby?

Azris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Dlaczego podczas gry ezem pod AD na 18 lvlu wale ze skilli (q,w,e) po 100/200? oO

To jest troszkę tragiczny dmg ale wiem, ze może być lepszy..

Najprawdopodobniej dopieram złe eq, mianowicie (blask,infinity,krwiopijec,trójkąt,latarnie)

i tu moje pytanie.

Czy lepszy jest pod AP czy pod AD,

Wiem ze pod AP ma ładny dmg z ulti, ale nie wiem jaki bulid jest najlepszy ;/

Pomóżcie, bo bardzo mi się on podoba, ale kompletnie nie wiem jak grać.

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

On ma chyba prawie każdego pod AP ale lepiej go robić pod AD bo Q ma tam chyba fizyczny dmg, nie powiem ci bo za bardzo już nie pamiętam jaki build pod niego robić.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

Ezreal pod AD ma dobre early oraz mid. W late game to dużo lepszy pod AP kosi na combo.

Ja robię go zawsze pod AP i cisne ladnie.

Sygnapng_rwrsena.png

Opublikowano

Zobacz sobie stronkę www.mobafire.com tam jest każda postać dokładnie opisana, z runami, specjalistami i rozkładaniem skilli i bulidem.

Pozdrawiam

Arcymistrz
Opublikowano

Ja gram only AD nie rozumiem ludzi robiącego Ezreala pod AP jak ktoś ma dobry build pod ap to niech mi napisze

Nie wiem dlaczego tyle bijesz . Moze w tanka albo w kogos z duzymi resistami?|

Ja z Q w late game bije po 400/500 a hitami tak po 200/300 kryt to 850

Ulti je pół hp

Może dorób run pod AD? Popatrz na armor itp

CZEKAM NA BUILD POD AP EZREAL

Opublikowano

Nazwa tematu o.O

Ezreal only AD.

Każdy AD ze skilli wali tyle co... nic

Ezreal na skillach stackuje AS i tyle.

Skille u niego nadają się w early, tylko ult i E mają inne zastosowanie niż stackowanie w late.

Opublikowano

Ezreal tylko Ad, oczywiście na Bot lane z jakimś supportem (najlepiej: Sona, Janna), co do buildu to: Doran's Blade(jeżeli mamy supporta z healem), Buty+3HP(jeżeli nie mamy supporta z healem), Berserkers Graves , Phage, Bloodthister, Trinity Force, Infinity Edge, Last Whisper, sprzedajemy Doran's Blade i kupujemy QuickSilverSlash.

Tutaj screen z niedokończonym buildem, ale dobrze mi szło.

f3c72dc4.jpg

Opublikowano

Powiem Ci dlaczego taki słaby, bo w późniejszej fazie gry bijemy TYLKO z autoataku. Stary pomyśl, robisz pod ad , to nic nie uderzysz z w,e... Jak z q to i tak słaby dmg, a z auto siada kryt i 500 dmg. Nawet bez kryta wiecej uderzysz niz ze skilli. Jedynie ulta używamy i oczywiście "e" do ucieczki.

Pozdrawiam Baquss

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Powiem Ci dlaczego taki słaby, bo w późniejszej fazie gry bijemy TYLKO z autoataku. Stary pomyśl, robisz pod ad , to nic nie uderzysz z w,e... Jak z q to i tak słaby dmg, a z auto siada kryt i 500 dmg. Nawet bez kryta wiecej uderzysz niz ze skilli. Jedynie ulta używamy i oczywiście "e" do ucieczki.

Jak bijesz Ezrealem tylko z AA to znaczy że nie umiesz trafiać ze skillshotów, Ezreal ma to do siebie że z Q wchodzą "On hit effects" czyli kryty i np. Black Cleaver. i z Q bijesz więcej niż 1 hit z AA gdyż na 5 poziomie skila dodaje 115+1 za każdy 1 attack damage + jak spamisz ze spelli to nabijasz pasywke.

Opublikowano

że tyle walisz to już nie wina postaci tylko Twoja.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

@dekl Może i nabijam pasywkę ale w tf'ach only autoatack. Czasem , oczywiście można uderzyć ze skilla, ale na pewno nie z "w". No chyba że chcemy obniżyć atackspeed przeciwnikowi. Poza tym, nie mow mi ze nie umiem, Ezreal jest jest moim main ad carry.

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Ma jednego skila pod AD (Q) + ulty.

Imo skile są aby doladowac passyw na full i zapierdalać z 50% as więcej.

On wcale nie jest słaby, źle rozegrany może dopiero byc slaby.

Opublikowano

Ezreal nie jest słaby, może grałeś przeciwko tankowi, ja idąc w AD z full runami ( z doranem +33dmg) z q robie ładną sieke w early, 2 ataki w jednym mam wtedy, jeden normalny drugi z q, ulti też ma niczego sobie zwłaszcza jak masz oko snajpera ;)

Skill w na buildzie AD jest bezużyteczny, ew. można dodać mały bonus do as sojusznikom lub obniżyć wrogom.

Skill e to jest mini flash, bardzo przydatny, gdyż dzieki niemu nie musisz brać flasha.

Ulti Ezia to największa frajda, ucieka sobie koleś przez dżungle, zadowolony z 200 hp, ja strzelam z ulti ( nie zawsze trafiam , ale dosyc czesto mi sie udaje) i słysze "Enemy Has Been Slain" ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

:) no spoko, czyli z tego wychodzi, ze AD>AP.

Ale widziałem tez ezów którzy byli pod AP i z W/R mieli mega DMG

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

@Azris tak, ale AP to jedynie dla fanu na normalach ;DD

Opublikowano

Dla mnie AP wymaga większego ogarnięcia ;) Ale ja i tak preferuje AD, gdzie jest porządny AS + AD + Kryty :) Ostatnio wyciągnąłem 380 dmg z łapy + do tego skille też ładnie sypały, więc nie pisać że spelle ssą w late :P

he?

Opublikowano

Siemka

Dlaczego podczas gry ezem pod AD na 18 lvlu wale ze skilli (q,w,e) po 100/200? oO

To jest troszkę tragiczny dmg ale wiem, ze może być lepszy..

Najprawdopodobniej dopieram złe eq, mianowicie (blask,infinity,krwiopijec,trójkąt,latarnie)

i tu moje pytanie.

Czy lepszy jest pod AP czy pod AD,

Wiem ze pod AP ma ładny dmg z ulti, ale nie wiem jaki bulid jest najlepszy ;/

Pomóżcie, bo bardzo mi się on podoba, ale kompletnie nie wiem jak grać.

Powiedz - co skladasz na Eza pod AD? Tak pod AD jak i pod AP Ez moze cisnac. Pod AP natomiast jest mniej uzyteczny (tak samo jak TF)

2536842761.png

Opublikowano

AD ez blood opiera się głownie na bardzo mocnym early i mid game, gdy pickujemy ezreala staramy się stwarzać sytuacje gdzie TF jest wyczekiwany i dzięki naszemu Q możemy sporo przez rozpoczęciem TF'a. Co do niskich lvl polecam mimo wszystko crit eza, tyle żę bez phantoma, którego zamiennikiem będzie Trynyty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...